Nettbutikk

article

Vulgataklekkern-ferskvannsflue

 

Vulgataklekkern av Tor Nedkvitne

Krok: TMC 200R  størrelse 8.
Tråd: Benecchi 10/0 gråbrun
Ribbing: Ekstra tynn kobbertråd 
Kropp og hale: Brun «Mottlebou» ,spraglet marabou fra SPIRIT RIVER Thorax: oliven og brun cdc-fjær
Vingesekk: 2mm tykk hvit «cell-foam»

I filmen ”Fluefiske til fjells” brukte Svein Røbergshagen «Vulgata klekkern» i noen heftige fiskescener, og etter filmen ble det en del snakk om nettopp denne flua. Flua ble skapt i bindestikka for noen år siden etter å ha testet mange andre gode klekkemønstre.

I fluebinding gjelder det å få fram en bedre etterligning av noe du har prøvd ut tidligere, og det er disse forbedringene som er kjernen i det å lage nye og gode fluer. Flua er enkel å binde, og jeg kan sterkt anbefale noen eksemplarer i flueboksen til neste gang du besøker ditt vulgatavann.

I tillegg til «Vulgata klekkern» bruker jeg ofte noen varianter som er bygget på samme grunnmønster. Disse variantene imiterer ikke noe spesielt insekt, men de lokket opp stor fisk til hugg når det ellers er lite insekter på vannet.

Nøkkelen til å få til disse gode fluene er å kombinere bindematerialet på rett måte og i riktig forhold. Fluene skal flyte tilnærmet horisontalt i vannet, og de skal synes godt selv om det er skikkelig ruskevær eller dårlig sikt. Sjekk gjerne flua du har bundet i vasken med et håndspeil under - da ser du om den flyter riktig og om du har kombinert materialene optimalt.
Jeg er en fluefisker bosatt i Oslo området. Har akkurat passert 50 og jeg har vel etterhvert opparbeidet litt erfaring. Jeg oppsøker fiske både innenlands og utenlands. Det er ørretfiske som står høyest på ønskelisten. For å lure de aller største ørretene har jeg erfart at bindestikka er det viktigste redskapet.