Laksefiske i Trøndelag 2018

Sommeren 2018 var vi en gjeng fra Nordisk Fiskeutstyr som på laksefiske i Trøndelag. Her får du et lite referat fra turen.

Simen med fullt spenn i Sage X’en

Begynner i Bjøra

Vi traff en flomtopp i Bjøra, og da Namsen bestemte seg for å falle ble det kanonforhold. Bjøra er en elv som er avhengig av at Namsen ikke er for stor, da den demmer opp. Første kveld traff vi et flak med fisk, og landet 2 flotte fisker.
Undertegnede fisket med en Sage X switchstang med et Nextcast Zone snøre i flyt. Min favoritt som spiss til disse linene er Guideline sine 4D spisser, i 15 fot 9 gram.
Nicholas fisket med en Guideline NT8 12.9 og et Nextcast Salarfinder 40. Dette ga virkelig resultater. Fluevalg var en Phatakorva og en Nightdiver.

Nicholas med en nydelig Bjøralaks

Videre til Bogna

Neste dag dro noen av gutta til Bogna for å prøve lykken, litt mye vann gjorde at de store fangstene uteble, men en laks ble landet. Videre utover i uken hadde vi et veldig godt fiske og vi både fikk fisk, mistet fisk, og hadde tak i flere. Vi hadde med oss Børge Iversen fra Guideline, som var eneste mann som ikke hadde fått fisk etter 3 dager, men det skulle løsne for han også, da han til slutt landet 2 lakser, og mistet en stor fisk som rettet ut en krok. Skal du på laksefiske i Trøndelag så ikke glem de mindre elvene rundt Namdalseid, de kan gi et riktig godt fiske hvis vannstanden er rett.

Laksefiske i Trøndelag kan være eventyrlig

Fin laks tatt med CND BV-GT 13’7»

Mange opplevde en litt tøff start på laksesesongen med veldig lite vann rundt omkring. Vi på brygga danser regndansen, og håper vi får vann og en fin siste del av sesongen. Trenger du råd om fluevalg, liner, stenger, eller spesialkompetanse på diverse elver stiller vi vår ekspertise til disposisjon hos oss på Nordisk Fiskeutstyr på Lysaker brygge. Oslo’s spesialbutikk på Laks.