Nettbutikk

article

Patagonia X Danner

Patagonia sendte oss på Nordisk Fiskeutstyr et par av de nye Foot Tractor vadeskoene i slutten av oktober 2018 for test. Skoene blir håndlaget av Danner, som holder til i Portland, Oregon. Danner trenger neppe noen dypere introduksjon, kvalitet!
På huset her er det undertegnede som har brukt de mest. På sine saltvannsturer har de vært testet på klippe- og rullesteinkyst, det er også på den type kyst man får svar angående gripeferdigheter.
Så langt i testperioden, ca. 30 timer, har de absolutt stått til forventningene. Tidligere såler jeg har brukt og de dermed sammenlignes med er filt, filt med studs, samt Patagonia Foot Tractor med tverrgående aluminium skinner. Danner-skoen med kombinasjonen Vibram-såle og aluminium bar har etter mitt syn den beste gripeevnen av de nevnte sålene. Man er forsiktig i starten for å gjøre seg kjent med Dannersålen, men etter kort tid skjønte jeg at dette var vadesko med solid gripeevne. Nei, de er ikke best på runde steiner med slim på toppen disse heller, men likevel bedre enn andre såler.
30 timer er for kort tid hva gjelder holdbarhet, men det er selvfølgelig ingen synlig slitasje på noen sømmer. Skoen har meget høy komfort og når man strammer lissene, strammer øvre del av vadeskoen seg fint rundt leggen og støtten føles svært bra.
 
Så vil mange sette kaffen i halsen når prisen på 5999,- kommer opp. Her må man puste med magen noen sekunder og tenke seg om. Patagonia sier at det sannsynligvis er de siste vadeskoene du skal kjøpe, det betyr at de skal holde i svært mange år. Vi har kunder som fisker mye, som seg hør og bør, og de sliter gjerne ut vadeskoene etter to-tre sesonger, uansett merke. Så hvis du har Patagonia Danner vadesko i for eksempel 10 år, som vi på Nordisk Fiskeutstyr forventer, så blir det likevel et hyggelig regnestykke til slutt. 
 
Aluminium bar festet til Vibram-sålen slites naturligvis under bruk og skiftes ut ved behov. Patagonia Danner kommer også med en modell med filt og en modell med Vibram-såle uten aluminium.
Patagonia Foot Tractor Danner skal være lagervare i løpet av uke 9.
Mvh
Runar Kabbe
Nordisk Fiskeutstyr 

DannerPatagonia