Nettbutikk

article

Bornholm 2017

Årets Bornholm tur er en realitet. I morgen tidlig setter en gjeng glade fluefiskere kursen ned til Nordens sjøørret paradis! Vi har forberedt oss godt, vi har hatt to bindekvelder i butikken og fyllt opp flueboksene med fluer vi trenger og ikke trenger. Alle har nok fluer for en fem års periode, minst. De fleste har vært ute på kysten her hjemme og fått kastet seg inn allerede.
 
På årets tur er følgende kunder med: Finn C. Ryggetangen, Erland Granheim, Petter W Hansen, Lars Johansen, Odd A Waagsaas, Stian T. Johansen, Axel Flinder, Nicholas "pålan" Horgen, Kevin Freestone og Runar Kabbe. 
 
Jeg skal blogge fra turen som tidligere år. Så det skal bli daglige oppdateringer, hvis nettverk er som det skal. Jeg skriver noen ord på kvelden, ofte veldig sent, men da har du noe å lese under morgen kaffen. 
 
Været ser bra ut men det gjorde det også i fjor men vi krysser fingrene. Fisk blir det!
 
Mvh
Runar Kabbe

BH3

Søndag. 2 april

Da er vi i gang og det er en bra start tross litt kjipe forhold, mangel på vind. En kveldsøkt lørdag ga Petter to fisker på 2,8 og 3 kg`s, så han la lista høyt. Totalt ble det 9 fisk. Lite vind men litt drag i vannet var det.
 
Søndag har vi fisket syd og vestkysten med stor iver. Vi hadde på morgen økta en del fisk som rullet/vaket uten at vi fant ut hva de egentlig spiste. Vi kastet på rullende fisk og det er unektelig ganske morsomt. De var vanskelig men noen ble lurt av marflo og Jiggy flue. Vannet var spritklart og gjorde det ikke enkelt. 
 
Etter frokost var vi mye frem og tilbake over samme strekningene som morgen økta. Det er trangt om plassene syns jeg, mange fiskere her. Ikke så enkelt faktisk. Vi hadde en kort periode vind fra nordvest men ikke lenge desverre, så stort sett ganske blankt vann. Rundt middagsbordet talte vi 17 fisk. Kevin fikk en på 4kg, undertegnede på 4,1 som de største.  Odd Arild fin blank fisk på 2,5, øvrige fiskene lå mellom 5hg og 2kg. Alt C&R. God stemning som alltid. Skal ikke blåse mye i morgen heller men man får jobbe med det som kommer. 
 
Det kommer fler bilder men litt data kluss med opplastning desverre. Stay tuned!
 
Mvh
Runar Kabbe

DSC_0036 1
kev4

petterDSC_3808Mandag 3.april

En dag med mye kjøring. Vi prøvde å finne vind. Det var riktignok en god bris midt på dagen men varte ikke lenge desverre. Morgen økta ga best resultat, tross små fisk er de ganske spreke og akrobatiske. Noen er mer over enn under vann. Lite å melde egentlig. Petter fikk på 2,6 og Nicholas 1,5kg, begge blanke fine. Axel på 1,8 og Finn C. på 2,5kg men noe farget. Totalt 24 fisk. Alt på syd og vestkysten. I morgen tror jeg det blir den vanskeligste dagen for fiske med nærmest zero vind meldt. Onsdag snur det til det bedre. 

finken
axel
kjøring
pe2,8

Tirsdag 4. april

Dagen ble nesten helsvart faktisk. Fra 24 fisk i går til 2 fargede fisk i dag, største 1,7kg. Tett tung kald tåke, samt knapt ett vindpust gjorde fiske svært vanskelig. Andre fiskere vi traff på hadde tilsvarende dårlig fiske. Vanntemp har gått ned fra 6 grader på lørdag til 4 grader i dag. Vannet er ca. 40 cm under normalen.
Det kommer vind i morgen, økende utover dagen med 15 sek.meter på det meste men da sover vi, da er det natt. Jeg tror det kan bli fint å få bevegelse i vannet igjen, så optimist der altså. Poster noen bilder fra foregående dager, da det var lite å ta bilde av i dag. God natt!

tåke
oawkjø
oawpos
perelase

Onsdag 5.april

Med vinden kom fisken, som antatt. Strålende morgenøkt fra første lyset (06.00) 3-4 sek.meter vestlig vind og noen tunge bølger, usikker på hvordan de har oppstått men vannet var i bevegelse. Mest småfisk, pluss, minus kg`n men moro med bøyde stenger igjen. Ett par store glapp også, samt undertegnede sto i veien for en stor en. Den kom svømmende rett på meg. Var kun 1,5 meter fra bena mine. jeg så den ikke fysisk men det var litt av en "rose" på vannflaten da den senset meg. En morgen økt med 25 fisk er fint, største fikk Petter med 2 kg. 

Etter frokost og utover dagen økte vinden på. Syd og vest kysten ble umulig å fiske fornuftig med 9 sek.meter. Bølgene ble store og mye flytende grass. Dro oss over til nordøst kysten og fikk noen fisk der. Dagen endte på 33 fisk. Lars hadde en på 2 kg som størst, undertegnede 2,4 og 2,5, sistnevnte spitze blank. Alle fikk fisk i dag. Jiggy og CDC reker har vært mest brukt i dag. Litt sol har det vært i dag. Vinden er sur, ikke akkurat fønvind.

I natt skal det blåse 18-20 sek. meter, så vi dropper morgen økta. Vinden skal gå ned en del etter kl. 9 så håper det stemmer. Frokost er kl. 9 og vi blir ikke sittende lenge ved bordet.

død
kev1,6
oawkast
p1,7
Cæptn fog-2

Torsdag 6. april

Ingen fiskedager er like, ikke noe nytt men at det skulle svinge så mye fra i går til i dag er smått utrolig. Vi startet fiske i 10 tida og ga oss rundt kl. 19 og endte på en (1) fisk på drøye kg`n som Finn Christian fikk. Det skal nevnes at Stian mistet en på 3,5 kg helt inne ved beina, er delvis filmet. Kevin mistet en tilsvarende fisk som hoppet og slo seg av.
Vinden skiftet fra nord til nordvest. Jeg målte vannet til 5 grader, så littt varmere enn i går. Var tøffe forhold etter nattens vind, samt gode 7 -8 sek. meter gjorde det vanskelig å være fluefisker. Når vinden er i nord drar den på begge sider av øya. Vi fisket alle sider men utrolig dødt.
Håper siste fiskedag i morgen gir en fin avslutning. Krysser fingre.

rkkast-2

nicikke
stian-2
stian2-2rkkast1-2

Fredag 7. april
Da var det hele over. Seks dagers fiske gikk unna i en fei. Vi har stått på i gode og dårlige forhold og resultatat totalt sett er helt ok. Siste to dager har vært merkelig dårlig, dagen i dag var som i går, vanskelig å komme i kontakt med fisk. Erland, Stian og Finn C. lurte enhver, rundt kg`n. Vi har vært rundt øya nesten to ganger. Syd og vestkyst har vært ufiskbare. Nordvest og vest vind har laget store dønninger og mye grass i vannet gjør det umulig å få noen form for kvalitets fiske. Grass flytende i vannet har det stedvis vært på østkysten også. Vinden har vært gjennom gående kald og hovedårsaken til siste to dagers dårlige fiske, mener vi da. 
Totalt har vi landet 89 sjøørret og en tobis. En del pene størrelser med flere mellom 2 og 3 kg, samt fisker på 4 og 4,1kg. Ingen steder har pekt seg ut som spesielt bra men vest og sydkyst har levert flest og størst fisker. Det er der vi også har fisket mest. Fluevalget virker ikke å ha hatt stor betydning, er det fisk på plassen tar de. Jiggy med UV bucktail har stått for en del fisker, hvis man først skal grave litt i det. Ingen knekte stenger eller lekke vadere i år, kun to håver mistet. Ett par mann har badet litt ekstra, altså vann på innsiden av vaderne.
En ting jeg har merket meg er hvor mange fler fiskere det er her enn tidligere år. Det har vært vanskelig å finne ledige plasser litt for ofte.
Igjen har det vært en solid hyggelig gjeng fiskere å ha med. Mye latter og gode historier, samt morsomme kommentarer skutt fra hofta.
Nok en gang en stor takk til Per og Bettina på Verona hotell for utmerket service og gode måltider. Det hele er perfekt. Desverre få bilder siste blogg dag.
Da ser vi fram til sjøørreten hjemme og ønsker oss selv en fin og trygg tur hjem. Takk for nå!

MVH Runar Kabbe, Nordisk Fiskeutstyr

bukt
nicbølge1