Nettbutikk

article

Bornholm etter sjøørret 2016

 


  
  
   

Endelig skal vi nok en gang sette kursen mot Bornholm. Det er faktisk tiende året Nordisk Fiskeutstyr arrangerer turen, så smått ett jubileum.

Som tidligere år har det vært hyggelig enkelt å samle en gruppe på 10 fluefiskere. Det var nesten fullt før turen 2015.


I år er følgende kunder med, Erland Granheim, Odd A. Waagsaas, Eivind Berulfsen, Stig Larsen, Kevin Freestone, Stian T. Johansen, 
Patrick Svanemyr, Petter W. Hansen, Lars Johansen, Nicholas Horgen, samt reiseleder/guide Runar Kabbe.

Forholdene ser fine ut, så vi gleder oss til turen. Klokka 04.30 setter vi kursen mot sjøørret mekka, så skal vi så godt som mulig holde dere 
orientert om fangster. Følg med!
 DSC_2514
   reke1
Søndag, 3. april
Da var vi i gang. Vi fikk en kort kveldsøkt etter innsjekking Verona. Ivrige fiskere fikk pakket ut, hoppet inn i vaderne, så bar det avsted.
Tiden frem til middag ble brukt til å besøke fiskeplasser, få litt oversikt, samt litt fisking.
Vi fisket ca 2 timer som ga 16 sjøørret! Stort sett alle fisk var blanke fine. Mange rundt kiloen, noen rundt 1,5 og største 1,9.
Undertegnede mistet en helt inne ved håven. Den var rundt 3 kg.
Stor stemmning rundt middagsbordet.

Søndag morgen bar det avsted kl 05.00. Vi spredte oss rundt som vanlig. Vinden var fra sørøst, 3-4 sek. meter. Retningen og styrken var den samme stort sett hele dagen. På kvelden la den seg helt desverre og fisket ble straks vanskeligere.
Flatt og klart vann er ingen vinner på Bornholm.
Rundt middagsbordet kl. 20.00 var stemningen igjen på topp. Ikke mindre enn 36 sjøørret havnet i håven, største en blank flott på 2,0 kg som Stig fikk på en Jiggy, hvit/orange om det skulle være tvil om det. Mange rundt 1,3 og 1,7. De fleste i meget god stand, det er ekstra hyggelig. Noen store var på i dag også men ville ikke være med helt inn, vi snakker 3kg +. Fluene det går i er Jiggy, CDc reker og vaskebjørn, samt loppe. Virker ikke som fluevalget er avgjørende for øyblikket.
Flott start med 52 sjøørret på en dag og 2 timer! Håper å komme med fler bilder etterhvert.

- Runar Kabbe

bh1
bh2
bh3

Mandag, 4. april
Du verden hvordan fiske kan endre seg, selv om det forsåvidt ikke er overraskende blant fiskere. Forholdene var av en helt annen art i dag.
Vannet var lavt i går men i dag var det enda lavere. Vinden har vært i sørøst, noe som etter min erfaring ikke skal gi så store forskjeller på vannstanden. Som nevnt i tidligere blogger er det ikke tidevann på Bornholm, vinden styrer det hele. Vannstanden ligger omkring 50 cm under normalen noe som gjør at fisken står lenger ut. Kan også være andre årsaker til dårlig bett. Vinden falt helt utover dagen, blankt og ikke noe bevegelse i vannet. Kun 4 fisk havnet i håven, minste 1,3 og største 1,8kg.
Luft tempraturen har vært rundt 10-12 grader, lett skydekke, snev av regn.
Øvrige fiskere på Verona og fiskere vi har møtt har ikke mye å slå i bordet med av fangster, selv de som kaster langt og lengre enn langt med sluk eller bombarda har slitt med fiske.
I morgen er det ikke stort bedre vær meldt, nord/nordvest dessverre men onsdag er det meldt vind fra vest/sørvest. Det blr spennende! Ingen henger med hode her, høy stemmning.

- Runar Kabbe

bh5
bh6
bh4
bh10
bh8
bh9

Tirsdag, 5. april
Tja, ikke mye å melde angående fiske. Sjøen på alle sider av Bornholm lå speilblanke i dag. Verre fiskevær blir det faktisk ikke. Som jeg nevnte i går ville det bli en vanskelig dag. Det ble tatt noen få fisk i det tidlig morgen lyset, ikke store fisk heller. Etter en god frokost var det ikke bråhast med å komme seg ut til rullestenene. Noen tok en time på øyet, samt noen øl i bakhagen til Verona med tilhørende fiskesnakk og gode historier.
Etter endt fiskeøkt endte vi med 5 fisk, største 1,5. Størrelsen på fisken så langt har ikke vært som normalt, antallet tatt i betrakning. 
I natt kommer det vind, mye vind. Det skal opp i styrke 12-14 sek. meter fra vest/sørvest men det er tross alt bedre enn ingen vind. Vi skal nok finne stedene vi kan fiske og krysser fingrene for større fisk i håven. Håper å komme med bedre rapport i morgen. God natt!

- Runar Kabbe

bh10 (1)
bh11
bh12
bh7
bh13

Onsdag, 6.april
Dette blir desverre en kort dagsrapport. I dag har det blåst 12-14 sek. meter fra sørvest/vest. Vi har steder å fiske likevel men det har bare ikke vært en eneste fisk å få eller se.
Det gjelder ikke bare oss. Ikke engang en følgefisk. Årsak? Vet ikke men teoriene dukker opp underveis men endelig fasit er ikke lett å se. Noen dager er fisken ikke på.
I morgen skal vinden gå ned i styrke, det har den allerede gjort men den skal gå opp i morgen tidlig for så og gå ned igjen.
Kommer tilbake i morgen med forhåpentligvis noen gode meldinger.

- Runar Kabbe

Torsdag, 7.april
Nok en vindfull dag, 10-11 sek. meter sydvest. DMI.dk er like dårlig som YR hjemme på langtidsvarsel. Det så riktig bra ut når vi dro men ting endrer seg i negativ retning. Fluefiske er utendørs sport, så vi gjør det beste ut av det. Dagen i dag ble bedre enn i går, skulle ikke mye til det da. Vi endte på 5 fisk, største til Kevin på 2,7. En halvblank fisk men kraftig form og sprek. Sjøørret på 2,2, 1,7 og 1,6 havnet også i håven i løpet av dagen. Vinden løyet på ettermiddagen og det ble fiskbart på sydkysten siste to timer før middag, uten at det skjedde
stort. Per serverte taco`s og det var livlig som alltid rundt bordet.
På veien til Verona etter endt dag sprang det to hjorter over veien. Jeg har aldri sett de her på mine 20 år på Bornholm, flotte dyr. Det ble observert børstemark i dag, store som hoggorm unger. 
I morgen er det meldt nok en vindfull dag, samme som i dag men muligens litt spakere, krysser fingre. Siste fiskedag, så hadde vært fint med en heftig avslutning. Vi melder.

- Runar Kabbe

bh18
bh16
bh15
bh19
bh17

Fredag, 8. april
Da var det hele over desverre. De 6 hele fiskedagene gikk altfor fort, selv etter det dårlig fiske. Siste fiskedag fredag blåste det mer enn dagen før, de 11-12 sek. meter fra sørvest/vest var vanskelig å få noe fornuftig fiske ut av. Vinden de siste dagene har også vært kald. Jeg målte vanntemp i begynnelsen og slutten av uken, startet med 7 endte på 5 grader, altså 2 grader ned. Det forklarer det hele, fisken blir passiv av synkende vanntempratur. Det kom 3 fisk i håven i løpet av fredag, 1,8 - 1,7 og 1,4kg. Jeg så faktisk ingen andre lande fisk i område Snogebæk og Balka hvor det ble folksomt iom den harde vinden.
Totalt ble det 69 sjøørret, jevnt over for mange små etter Bornholm standard. Det er positivt med småfisk, da det tyder på gode årsklasser. Husk at en kg`s fisk det ene året er 2 kg det neste. Stig kunne glede seg over premien for den flotteste fisken. En premie fra Verona hvor en blank flott 2 kg fisk går foran en brun 4kg`s. Vi var fler som var i kontakt med større fisk i starten på turen, hvor forholdene var svært bra. Alt i alt helt ok, værforholdene rår man ikke over.

Nok en gang har det vært en fornøyelse å ha med likesinnende fluefiskere på tur. Alle har bidratt til at det ble en morsom og positiv uke. Det har tidligere år alltid vært mye latter og humor, ingen unntak denne uken.
Nok en gang en stor takk til Verona for all god mat og gjestfrihet!

- Runar Kabbe

bh23
bh22 kopi
bh23 (1)
bh22
bh21
bh20