Kurs

Vi tilbyr kastekurs uansett hvilket nivå du er på. Fra helt nybegynner til den erfarne fluefiskeren som ønsker å ta det lille ekstra steget. Hos oss kan du få opplæring i tohånds kasting, enhåndskasting over hodet, samt vannkast på enhånds. Vi tilbyr forskjellige kursformer hvor du kan ha et 1 til 1 kurs som gir deg en veldig god progresjon på kort tid, samt at vi og kan skreddersy kurs for grupper. Gruppekurs kan bookes med 2 instruktører.

Tohånds

Her kan vi tilby instruktører som har veldig lang fartstid innen laksefiske og kasting, som også innehar pedagogiske evner til å lære bort på en god måte. Vi har av erfaring sett at 1 til 1 kurs fungerer veldig godt her. Et kurs er som regel satt opp til 3-4 timer.

Kast du vil lære som nybegynner
Singel Spey, Snap T, Perry poke, Snake roll. Du vil lære å utføre kastene med begge hender.

Kurs for viderekommende:
Her kan vi tilby finspissing av teknikk, og ikke minst ekstremt kyndig kursing i langline kasting. Tommy Aarkvisla som er vinner av Spey o Rama og innehar flere av de lengste kastene i verden vil kunne hjelpe deg til å få satt langlinekasting i system.

Om kursholderne:

Tommy Aarkvisla:
Tommy har lang fartstid inne laksefiske og er samtidig en av de som holder høyest nivå på kasting i verden. Han har som eneste nordmann vunnet Spey o Rama. Tommy har holdt kurs i mange år og har en helt egen evne til å formidle. Lang og bred erfaring innen laksefiske vil også gi deg gode tips i praktiske fiskesituasjoner.

Simen Strømhylden:
Simen startet sitt laksefiske med flue som guttunge i Namsen og Bjøra. Han vier all sin tid til laksefiske og er han ikke ute å fisker finner du han ved et vann hvor han står og kaster. Her vil du få nøysom opplæring i de kasteteknikkene du trenger for å bli en god tohåndskaster, hvor formidlingen settes veldig høyt.

Enhånds

Nybegynnerkurs for deg som aldri har tatt i en fluestang tidligere eller for deg som har hatt en fluestang stående noen år, men ikke føler at samspillet mellom flue, fortom og flueline fungerer. Nybegynnerkurset består av to kvelder med praktisk fluekasting og en kveld innendørs hvor vi tar for oss de ulike komponentene, valg av utstyr, vektklasser, fortommer, knuter og impregnering av tørrfluer. Målsettingen for den praktiske delen av kurset, er at du mestrer dobelttrekket. Dobbelttrekket er den teknikken du må beherske for å oppnå lengder, kaste i vind, redusere antall blindkast og for å oppnå at fortommen strekker seg snorrett.

Om kursholderen:

Pål Hedenstad
Pål har kastet med flue i 35 år og holdt utallige nybegynnerkurs. Ettersom dette nybegynnerkurset også har en teoridel (!), er du faktisk i stand til å dra på tur alene etter å ha satt av 3 kvelder til noe du forhåpentligvis har glede av resten av livet.

Ta kontakt på post@nfisk.no eller på telefon 67110630 for booking.