Nettbutikk

article

Deceiver Muddler

Krok: Tiemco 811S størrelse 2
Tråd: Kevlar tråd sort eller Benecchi 10/0 sort (sistnevnte med binding av mindre bunter hår)
Hale: Whiting American Rooster Cape sort (perfekt midtstamme)
Kropp: Spirit River Bucktail sort
Flash: Sprit River Crystal Splash Lemon Yellow
Hode: Spirit River Cow Elk spinning Hair eller Premium Deer Hair sort

Foto: Joakim Andreassen

Jeg har brukt denne flua til mitt sjøørret fiske natterstid, med stor suksess. Den største sjøørreten jeg har fått på flua er 4,1kg. Utgangspunktet er en Lefty`s Deceiver, men har i tillegg lagt til muddler hode. Det skyver vann og gir god siluett som tydeligvis fanger sjøørretens oppmerksomhet. Jeg bruker 0,28mm spiss under nattfiske etter sjøørret, de store kommer gjerne tett på land i ly av mørke.

Inntrekket er roligere under nattfiske, men varier med stopp og varierende hastighet. I starten vil flua flyte, men etter hvert bryte vannfilmen. Vil du at den skal stripe vannflata over lengre tid kan du bruke Tiemco Dry Dip eller lignende. Sjøørreten lar seg lett provosere av en stripende flue og det blir ekstra spennende når den bestemmer seg for å ta. Bakdelen er at de bommer ofte. Det skjer oftest når det er liten bris eller når det er en urolig vannflate.
Siden jeg fisker mest i Oslofjorden har jeg lagt inn gul flash for å ta opp det gule lyset fra byen. Det er aldri helt mørkt indre deler av fjorden. 
Jeg har også hatt hell med flua under fiske på farget vann. Fluer med volum fisker bedre enn tynne slanke fluer.

En av de nettene jeg husker best med Muddler Deceiver var en tur jeg hadde ved fullmåne. Fjorden lå speilblank. Fullmånen gjorde natta så lys at jeg nesten kunne lese avisa. En magisk stemning! Sjøørreten begynte å vake kl 24.00. De fleste fiskene vaket en halv til 2 meter ut fra land! Hva de tok er jeg ikke sikker på, torde ikke lyse med lykt eller gå ned til vannkanten, men sannsynligvis børstemark. Jeg sto tre meter inn på land, var redd for å skremme fisken.  Vannet var utgående, flott drag i vannet. Kastet oppstrøms, så flua driftet mot fisken samtidig som jeg fisket flua veldig sakte inn.  Noen  fisk tok hardt og brutalt, andre var mer forsiktig og de mistet jeg stort sett.  Klokka 02.00 var det som å slå av en bryter, fisken stoppet å vake. Måtte sette meg med en kaffe og fordøye opplevelsen. Jeg fant aldri ut hva de faktisk beitet på. Det endte på 11 sjøørret mellom 0,7 til 1,8kg. Tok med en fisk hjem som veide 1,6kg.

Runar Kabbe