Nettbutikk

article

Teppesild saltvannsflue

Bindebeskrivelse av Runar Kabbe

KROK: Owner Mosquito størrelse 2 til 2/0

TRÅD: Benecchi 10/0 hvit

KROPP: Extra Select Craft Fur ønsket farge. Hvit brukt her

FLASH. Spirit River Spectra Splash ønsket farge. Pearl brukt her.

UNDERVINGE: Extra Select Craft Fur. Hot pink brukt her.

VINGE: Extra Select Craft Fur. Oliven brukt her.

ØYNE: Spirit River 3D øyne. Størrelse 3.0 brukt her

GJELLE: Rød vannfast tusj

LIM: Devcon epoxy til feste av øyne. Superlim eller epoxy til bindetråden.

 

 

1.

Her bruker jeg krokstørrelse 1. Start bindetråden på midten, gå bakover til mothaken.

 

 

 

 

2.

Klipp ut en bunt hvit Craft Fur, ikke for stor. Ta bort litt av ”underulla” med fingrene eller bruk en kam.

 

 

3.

Anpass lengden på bunten og klipp av før binder ned bunten på kroken. Totalengden fra krokøyet skal være ca. 8 cm. Legg bunten på toppen av kroken, ta et par løse tørn med tråden.

 

 

4.

Ta tommel og pekefinger og fordel bunten jevnt rundt krokstammen.

 

5.

Se til at bunten er jevnt fordelt rundt hele kroken. Det er VIKTIG! Da jobber fibrene mot hverandre under fluekastet, så vingen ikke vikler seg rundt krokbendet.

 

 

6.

Legg på Spectra Splash fibre. Fibrene skal være like lange som Craft Fur materialet. Bind ned 6-8 fibre på midten. Bruk tommel og fordel de rundt Craft Fur materialet, pass på at alle ikke blir liggende på toppen. Bind fast og brett de som peker fremover tilbake. La de også fordele seg litt rundt Craft Fur materialet. Bind fast. Gå deretter til midten av kroken med tråden.

 

 

7.

Ta ut en ny bunt Craft Fur. Denne bunten skal bindes inn med et par løse tørn, spissene pekende fremover som bildet viser. Bunten skal etter hvert brettes tilbake og ende opp ca. midten av første bunt. Så tenk på det når du anpasser og klipper lengden.

 

8.

Da har du bundet bunten inn med et par løse tørn. Gjør som i steg 4, fordel bunten rundt så den legger seg jevnt fordelt rundt kroken. Du kan se bunten forfra (bilde) og sjekke at du har riktig mengde og riktigfordeling rundt kroken. Hvis ikke kan du nå justere eller legge inn litt mer materiale før det festes.

 

 

 

 

9.

Legg så fibrene rett tilbake og lås materialet med et par løse tørn. Før du binder helt fast kan du justere bunten sånn at de er jevnt fordelt rundt. Er du fornøyd bind fast. Fordelen med å brette tilbake er at du får litt ”løft” i materialet, profilen blir bedre. Gå så med tråden fram mot øyet som bildet viser.

 

 

 

10.

Da er det klart for siste punktet på det hvite. Ta ut en bunt Craft Fur. Anpass lengden, så det ender opp litt forbi krokbendet og fest med et par løse tørn. Fordel materialet så det går halvveis rundt på oversiden, bind fast.

 

 

11.

Når du har fordelt materialet halveis rundt blir det seende sånn ut, sett nedenfra.

 

 

12.

Legg så en ny bunt på krokspiss-siden, like lang som den forrige. Fordelbunten rundt så den møter den andre. Bind fast. Jeg syntes det er lettere å gjøre dette steget i to omganger. Hvis du vil binde inn en større bunt å fordele rundt hele kroken, så gjør du det

 

 

13.

Har du gjort tingene riktig vil du få en form som bildet viser. Tydelig å se en form av en fisk – 3-D form, flott siluett.

 

 

14.

Ta ut en bunt Craft Fur i hot pink. Anpass lengden så de ytterste fibrene er like lange som de hvite og klipp av. Bind ned med et par løse tørn. Bruk tommel til å fordele materialet sånn at det går litt ned på hver side.

 

 

15.

Legg så en ny bunt Craft Fur, oliven her. Anpass igjen lengden før du binder inn, så slipper du å klippe bort i krokøyet og ødelegge en god saks Den er like lang som de øvrige fargene. To løse tørn og fordel litt, men la det rosa bli synlig på siden. Bind fast og avslutt med halvstikk eller whipfinish. Grunnen til at jeg legger inn rosa farge på fluene er for å ta opp det rosa skjæret som er i brisling og sild. Fin effekt.

 

 

16.

Ta en dråpe epoxy på hver side for feste av øyne, 3.0 størrelse her. Jeg fester øyne rett opp for krokspissen. Hold Craft Fur hårene nede ved hjelp av tommelen mens du legger på epoxy

 

 

17.

Bruk en rød vannfast tusj til gjeller. Personlig bruker jeg superlim som lakk på bindetråden, helt til slutt. Kan bruke epoxy også hvis du ønsker det.